Torra substitueix els 4 consellers vetats per a formar govern

El president català canvia els candidats que estan en presó o a l'estranger per quatre noms nous, entre els quals hi ha tres dones.

Quim Torra, signant avui un nou decret de nomenament dels consellers que formaran el seu Govern
Quim Torra, signant avui un nou decret de nomenament dels consellers que formaran el seu Govern

Catalunya tindrà nou govern en pocs dies. El president de la Generalitat catalana, Quim Torra, ha nomenat aquesta mateixa vesprada quatre nous consellers en substitució dels qui estan a la presó o a l'estranger. Són Alba Vergés, que assumirà la cartera de Salut; Damià Calvet, que anirà a Territori i Sostenibilitat; Laura Borràs, que s'ocuparà de Cultura i, finalment, Maria Àngels Chacón, nova responsable d'Empresa i Coneixement.

Torra ja ha firmat el decret amb aquests nomenaments, uns canvis que ha introduït després de la negativa del govern central a publicar en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) els noms dels candidats empresonats o que viuen fora d'Espanya. Amb aquestes modificacions, el futur govern català incorporarà tres dones més. I és que la falta de paritat és una altra de les crítiques que va rebre la primera proposta d'executiu feta pel president català.

Precisament hui, La Moncloa ha ratificat que no anava a publicar la proposta inicial de govern feta per Torra perquè, segons un informe de l'Advocacia de l'Estat, no s'ajustava a la legalitat. En resposta a aquesta decisió, el nou govern català interposarà una querella per prevaricació contra Mariano Rajoy.

També et pot interessar

stats