Torra no reconeix la resolució del Suprem i denuncia un “colp d’estat”

L’alt tribunal manté vigent l’acord de la Junta Electoral Central de retirar-li l’acta de diputat en el Parlament.

VÍDEO | Torra no reconeix la resolució del Suprem i denuncia un “colp d’estat”

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha afirmat aquest divendres que “no reconeix els efectes” de la resolució del Tribunal Suprem, que manté la seua suspensió com a diputat autonòmic. L’ha definit de “colp d’estat a la sobirania del Parlament”, entitat que, segons ha dit és “l’únic que pot decidir qui perd la condició de diputat”, ha dit.

Torra ha fet una declaració institucional, després d’una reunió extraordinària del govern català, per a reaccionar a la decisió de l’alt tribunal de mantindre vigent de moment l’acord de la Junta Electoral Central (JEC). L’autoritat electoral li ha retirat l’acta de diputat en el Parlament català per estar condemnat per desobediència.

“És un intent d’alterar per vies irregulars la voluntat política dels catalans”, ha assegurat Torra en una compareixença en la qual ha estat envoltat per tots els consellers i per representants dels grups parlamentaris de JxCat, ERC i la CUP.

Tot i això, el Suprem no resol el cas de si pot continuar com a president de la Generalitat de Catalunya, un fet que haurà de decidir el Parlament de Catalunya.

Torrent: “Torra continua sent diputat de ple dret”

El president del Parlament català, Roger Torrent, també ha respost la resolució del Suprem. En una roda de premsa convocada de vesprada, ha dit que la Junta Electoral Central no és competent per a inhabilitar com a diputat Quim Torra, que, segons ha dit, continua sent “diputat de ple dret”. 

A més, ha garantit que Torra podrà votar en els propers plens i ha avançat que la mesa del Parlament de Catalunya aprovarà el dimarts la presentació d’un recurs davant el Tribunal Suprem contra l’acord de la JEC, una iniciativa en què els serveis jurídics de la cambra ja treballen.

També et pot interessar

stats