Torra rebutja reunir-se amb Sánchez el dia 24 i hi ofereix cinc dates alternatives

El president de la Generalitat catalana lamenta que la data haja sigut proposada “unilateralment” sense haver-la acordat abans.

Torra rebutja reunir-se amb Sánchez el dia 24 i hi ofereix cinc dates alternatives
Torra rebutja reunir-se amb Sánchez el dia 24 i hi ofereix cinc dates alternatives

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha enviat una carta al cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, en la qual l’informa que, per motius d’agenda, no pot reunir-se amb ell dilluns que ve, dia 24, tal com va proposar aquest dimecres La Moncloa. En el mateix comunicat, li ofereix quatre dates alternatives: els dies 21, 23, 26, 27 i 28 de febrer.

Torra ha remés aquesta missiva a Sánchez després que l’executiu espanyol proposara la data del 24 de febrer per a constituir la taula de diàleg entre governs, una decisió que ha sigut criticada per la Generalitat de Catalunya. Aquesta ha recriminat a Pedro Sánchez que plantejara “unilateralment” una data sense abans haver-la “acordat” amb el president català.

Lamenta que el diàleg "no comence amb bon peu"

En la carta, Torra lamenta que aquest diàleg “no comence amb bon peu” i reitera que "fer propostes de data de reunió a través dels mitjans de comunicació sense haver-les pactat abans en l’agenda de les dues parts no és la manera de mostrar que es vol un diàleg honest i fructífer".

El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián, ha assenyalat que cal parlar “en la taula” de diàleg sobre Catalunya i “no tant de la taula”, i que allò important és que comence aquest diàleg. Ha afegit, a més, que la data per a la constitució que acorden els dos governs interlocutors semblarà “bé” al seu partit.

També et pot interessar

stats