Torra es querellarà contra un vocal de la Junta Electoral que Cs tenia contractat com a assessor

Andrés Betancor va ingressar a la JEC a proposta de Ciutadans, per a qui treballava d'assessor.

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra
El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra / Ricardo Rubio (Europa Press)

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha anunciat una querella contra el vocal de la Junta Electoral de Central (JEC), Andrés Betancor, per haver compatibilitzat el càrrec amb el d'assessor de Ciutadans.

Segons ha informat ElDiario.es, Cs va pagar mensualment a Betancor mentre participava en debats decisius sobre el conflicte català i el desenvolupament de les eleccions entre els anys 2017 i 2019.

“Atés que és l'origen de la meua inhabilitació, presentaré una querella per suborn, prevaricació o delicte electoral contra Betancor i els que siguen responsables d'aquest escàndol que posa en dubte totes les decisions preses per la JEC durant els últims dos anys”, ha explicat Torra en un missatge en el seu perfil de Twitter.

Betancor, que és catedràtic de Dret Administratiu a la Universitat Pompeu Fabra, va ingressar a la JEC a l'octubre de 2017, a proposta de la formació que dirigia Albert Rivera. En aquell moment ja era assessor de Cs.

La JEC la formen huit magistrats escollits per sorteig pel Tribunal Suprem i cinc catedràtics més elegits pel Congrés a proposta dels grups parlamentaris.

També et pot interessar

stats