Torra es nega a retirar el cartell amb el llaç groc de la Generalitat de Catalunya

El president català demana a la JEC que suspenga el termini que li va donar per a retirar aquests símbols.

VÍDEO | Torra es nega a retirar el cartell amb el llaç groc de la Generalitat de Catalunya

El Consell Executiu català tenia aquest dimarts sobre la taula el segon requeriment de la Junta Electoral Central perquè abans de les cinc de la vesprada es retiraren els llaços grocs i les senyeres estelades dels edificis públics. El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, s’ha negat ha llevar la pancarta del Palau de la Generalitat i ha encarregat un informe jurídic per a actuar en conseqüència. Tot i això, Torra ha anunciat que deixa en mans dels consellers la decisió sobre la retirada dels símbols a les seus de cada departament.

A més, el president del Govern català ha demanat a la JEC que suspenga el termini que li va donar per a retirar llaços grocs, i per a això al·lega que és “impossible” executar una orde d’aquestes característiques, a causa del gran nombre d’edificis públics que gestiona l’administració catalana.

En aquest sentit, Torra ha assegurat que la Generalitat de Catalunya té molts immobles i, a més, no tots els gestiona de forma directa. “Són centres amb autonomia funcional, com ara centres d’investigació, hospitals i centres d’assistència primària, universitats, instituts d’educació, escoles, instituts, centres de joves, de jubilats...”, n'ha posat com a exemple el president de l’executiu català.

Per la seua banda, la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha assegurat que Torra ha decidit mantindre la pancarta a la balconada del Palau perquè entén que això suposa “preservar la llibertat d’expressió”.

L’ultimàtum de la Junta Electoral a Torra l’adverteix sobre possibles conseqüències administratives amb una multa que pot arribar als 3.000 euros, però també de caràcter penal si el cas arriba davant de la fiscalia perquè investigue un possible delicte de desobediència que podria ser penat amb la inhabilitació. El president català encara pot recórrer al Suprem l’orde de la Junta i demanar mesures cautelars per a mantindre els símbols fins que es dicte una sentència definitiva.

També et pot interessar

stats