Torra manté els llaços grocs a les institucions públiques catalanes

El president de la Generalitat al·lega “dificultats legals” per a retirar aquests símbols tal com ordena la Junta Electoral Central.

Palau de la Generalitat de Catalunya
Palau de la Generalitat de Catalunya / Quique García

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha anunciat que manté els llaços grocs a les institucions públiques catalanes, després de l’orde de la Junta Electoral Central en què donava un termini màxim de 48 hores, que acaba aquest dimecres, per a retirar aquests símbols i les estelades dels edificis públics que depenen de l’administració autonòmica.

Així, a la façana del Palau de la Generalitat de Catalunya continua penjant la pancarta amb el lema “Llibertat presos polítics i exiliats”, tant en català com en anglés, al costat d’un llaç groc.

En un comunicat que ha enviat a la Junta Electoral Central, Torra ha al·legat “dificultats legals” per complir el requeriment i ha criticat que retirar l’estelada seria una censura a la llibertat d’expressió per part de l’Estat espanyol.

Per a l’autoritat electoral, el llaç groc i la bandera estelada són “símbols partidistes” utilitzats de manera “legítima” per formacions electorals concurrents als comicis, de manera que els poders públics no poden mostrar-los, ja que es regeixen pel principi de “neutralitat política”.

El PP anirà a la Fiscalia

El líder dels populars, Pablo Casado, ha anunciat que la formació portarà Torra a la Fiscalia si no compleix l’orde de retirar els llaços grocs i les estelades dels carrers catalans.

També et pot interessar

stats