Torra al·lega que no va retirar els llaços grocs per llibertat d'expressió

El president de la Generalitat de Catalunya considera nul·la la causa judicial en considerar que la JEC no hi té competències.

VÍDEO | Torra al·lega que no va retirar els llaços grocs per llibertat d\'expressió

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha prestat declaració com a investigat per un presumpte delicte de desobediència en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per no haver retirat els símbols independentistes dels edificis públics durant la passada campanya electoral. Ha defés que va mantindre els llaços grocs i les estelades a les façanes dels edificis públics en període electoral per llibertat d'expressió.

Torra ha qualificat de nul·la de ple dret la seua causa judicial, perquè considera que la Junta Electoral Central (JEC) no té competències, però està disposat a pagar "el preu que faça falta". A més, ha al·legat que l'orde de la Junta era imprecisa, ha qualificat la situació de maniobra política, pròpia de la repressió, i s'ha reivindicat com el defensor dels drets dels catalans.

El president català, que ha sigut rebut al TSJC per unes 200 persones que defenien la seua innocència, ha respost a la Fiscalia però ha rebutjat les preguntes de Vox, acusació popular en aquesta causa, segons ha dit, "per decència democràtica".

També et pot interessar

stats