Torra impedirà la tramitació dels pressupostos si no rep de Sánchez una proposta per a l'autodeterrminació

El president català li reclama una nova "solució política" perquè "no s'ha mogut res" des de l'arribada del PSOE a La Moncloa.

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, durant la seua intervenció
El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, durant la seua intervenció / Andreu Dalmau (Efe)

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha amenaçat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d'impedir la tramitació dels pressupostos generals de l'Estat (PGE). En una roda de premsa, Torra ha condicionat el suport de PDeCAT i ERC al fet que l'executiu central oferisca una nova proposta per a la "solució política" del conflicte que, segons el dirigent català, passa per l'autodeterminació. Una posició semblant a la que va comunicar, aquest dimarts, la portaveu del Consell després de la reunió dels membres del govern de Catalunya

Torra ha argumentat que, malgrat el suport a la moció de censura, des de l'arribada del PSOE a La Moncloa "no s'ha mogut res" i, en conseqüència, des del govern català la posició encara està fixada "en el no als pressupostos i en el no a la tramitació dels pressupostos".

Els pressupostos es presentaran dilluns al Congrés

El Consell de Ministres té previst aprovar divendres els comptes de l'Estat, tal com va confirmar ahir dimarts, Pedro Sánchez, en una entrevista, perquè dilluns comence la tramitació parlamentària al Congrés. Malgrat que PDeCAT i  ERC han expressat el seu rebuig a aprovar els PGE en la votació final, encara no han comunicat si presentaran una esmena a la totalitat o donaran suport a les que facen altres grups en el primer debat a la cambra baixa. 

També et pot interessar

stats