Torra: "Ho tornarem a fer, perquè un referèndum no és delicte"

El president català compareixerà dijous al Parlament per a respondre a la sentència contra els líders independentistes.

A la portada, ofrena floral a la tomba de Lluís Companys

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, s'ha compromés a "no defallir mai en l'exercici al dret a l'autodeterminació", com assegura van fer els expresidents catalans Lluís Companys, Josep Irla i Josep Tarradelles. Així ho ha manifestat durant la tradicional ofrena floral a Companys, que va ser afusellat pel franquisme ara fa 79 anys.

En una al·locució al cementeri de Montjuïc, Torra ha insistit a criticar el "juí polític" que en la seua opinió ha condicionat la sentència del 'procés', que considera una "venjança" destinada a "criminalitzar l'independentisme" i fer que "el poble de Catalunya abandone la lluita democràtica". "Però ho tornarem a fer, perquè fer un referèndum no és un delicte", ha advertit Torra, que compareixerà dijous al Parlament català per a respondre a la sentència.

El president català també ha llegit en clau present la petició de Companys a la seua dona, perquè "alçara el cap" i apagara "els condols i plors", després del consell de guerra el va condemnar a mort, una actitud que ha reivindicat per a fer front a les conseqüències penals de la sentència del Suprem.

En el marc de l'aniversari Torra també ha exigit al govern espanyol que declare com a "crim d'estat" l'afusellament de Lluís Companys i que faça justícia contra el franquisme. 

També et pot interessar

stats