Torra i Grande-Marlaska analitzen la convivència a l'espai públic a Catalunya

Els llaços grocs seran el primer punt de la Junta de Seguretat que se celebra aquest dijous.

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra
El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra / Europa Press

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, participen aquest dijous en la reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya, en la qual es tractarà la "convivència a l'espai públic", en plena polèmica pels llaços grocs.

En la reunió, que se celebrarà a partir de les 12:00 hores al Palau de la Generalitat, s'ha inclòs també en l'orde del dia un punt sobre el suport de les forces i els cossos de seguretat de l'Estat "en circumstàncies extraordinàries". També l'evolució dels principals indicadors de seguretat ciutadana.

Aquesta Junta de Seguretat té lloc després que el Ministeri d'Interior va anunciar dimecres que ha iniciat el reforç policial a Catalunya, amb l'enviament escalonat d'uns 600 agents antidisturbis de la Policia Nacional, en la setmana prèvia a la celebració de la Diada. 

A més, el departament de Grande-Marlaska ha ordenat suspendre fins al 15 d'octubre l'eixida de Catalunya de 300 guàrdies civils que tenien previst abandonar aquesta comunitat per a incorporar-se de nou a les seues destinacions.

La polèmica dels llaços grocs

La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha anunciat que s'hi tractarà la polèmica dels llaços grocs, després que el govern central ha volgut incorporar aquest assumpte arran dels incidents d'aquestes últimes setmanes entre partidaris i detractors d'aquest símbol en favor de la llibertat dels polítics presos.

Per la seua banda, la Fiscalia Superior de Catalunya va obrir a la fi d'agost diligències per la identificació per part dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local d'algunes persones que retiraven llaços grocs de l'espai públic en alguns municipis de les comarques tarragonines.

La Junta de Seguretat també valorarà la situació actual d'amenaça terrorista a Catalunya, l'actuació i l'impacte del crim organitzat en aquesta comunitat i la integració dels Mossos en el Sistema de Coordinació d'Investigacions del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme.

També et pot interessar

stats