Torra exigeix "que s'arxive la causa" i la llibertat immediata dels presos

El president de la Generalitat de Catalunya diu que "el juí és una farsa" i augura que la causa arribarà a Europa.

VÍDEO | Torra exigeix \"que s\'arxive la causa\" i la llibertat immediata dels presos

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha exigit "l'arxivament de la causa" que han començat a jutjar en el Tribunal Suprem i la llibertat immediata dels 12 líders independentistes per la causa del 'procés'.

Torra ha denunciat que “el juí és una farsa” i representa "un acte de venjança" contra el poble de Catalunya, i ha augurat que aquesta causa acabarà en els tribunals europeus i internacionals.

"Hem assistit a la primera jornada d'un juí que no hauria d'haver-se produït. El fet de veure els consellers i els líders socials asseguts en un jutjat penal és un atac a la democràcia", ha sostingut.

Concentració a Barcelona

D'altra banda, Barcelona ha viscut la primera jornada de protestes contra el juí del ‘procés’ en el Tribunal Suprem, sota el lema "L'autodeterminació és un dret, no un delicte".

En la manifestació ha participat la consellera de Presidència i diputada de JxCat, Elsa Artadi, el líder d'ERC al Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià, la candidata municipal del PDeCAT Neus Munté, el diputat de la CUP Carles Riera, el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello (Barcelona en Comú), el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i l’expresident Artur Mas, entre altres.

Es tracta de la primera mobilització en contra del procés judicial que inaugura un nou cicle de protestes per part del sobiranisme català. De fet, s'ha convocat una altra manifestació de protesta a Barcelona el dissabte 16 de febrer, i el dissabte 16 de març a Madrid.

Precisament aquest dimarts, el ple del Tribunal Constitucional ha acordat de manera unànime declarar inconstitucionals i nul·les les resolucions del Parlament de Catalunya de gener del 2018 que proposaven investir president Carles Puigdemont.

També et pot interessar

stats