Torra diu que la Junta Electoral "no és un òrgan superior" competent per a ordenar-li retirar els llaços

El TSJC rebutja anul·lar el juí i les qüestions prèvies plantejades per la defensa, que qüestionava la imparcialitat de la instrucció.

Foto de portada: Quim Torra, durant la seua compareixença en el juí

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha assegurat que la Junta Electoral Central (JEC) "no és un òrgan superior jeràrquic" a ell i no tenia competència per a ordenar-li retirar els llaços i altres símbols.

A més, en la declaració com a acusat en el juí per presumpta desobediència al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Torra ha dit que la Generalitat de Catalunya no tenia cap participació en les eleccions generals del 28 d'abril de 2019. Així, ha defés que, com a president català, estava sotmés en tot cas a les decisions de les juntes electorals provincials.

El president català ha admés que va desobeir l'orde de la Junta Electoral: "Era impossible complir una orde il·legal", ha afirmat. Així mateix, ha explicat que va complir el seu deure com a president de la Generalitat de Catalunya de defensar "els drets i les llibertats dels ciutadans".

Torra ha rebutjat respondre a les preguntes del ministeri fiscal i les de l'acusació popular, exercida per Vox, ja que, segons ell, es tracta d'un "partit franquista". El president del TSJC, Jesús María Barrientos, l'ha advertit que no li permetrà "cap manifestació ofensiva o desqualificadora a cap de les parts" que formen part del juí. 

Torra s'enfronta a una petició de condemna de 20 mesos d'inhabilitació per haver desobeït l'orde de retirar els llaços grocs, la pancarta a favor de la llibertat dels presos i altres símbols dels edificis públics de la Generalitat.

El TSJC ha rebutjat anul·lar el juí i ha rebutjat totes les qüestions prèvies plantejades per la defensa, que qüestionava la imparcialitat de la instrucció. Així, han argumentat que ja s'havien plantejat anteriorment i que el tribunal ja els havia donat resposta.

Així mateix, l'advocada del president català, Isabel Elbal, ha demanat la suspensió per a ampliar les testificals i que compareguen com a testimonis els dos membres de la JEC que van denunciar Torra i contra els quals aquest també es va querellar. No obstant això, el TSJC també ha rebutjat aquesta compareixença.

També et pot interessar

stats