Torra demana diàleg al govern espanyol i als partits de l'oposició

El president català espera que Turull i Rull puguen prometre el seu càrrec com a consellers el dimecres que ve.

Quim Torra visita Estremera
Quim Torra visita Estremera / Víctor Lerena

El president català, Quim Torra, ha començat a la presó madrilenya d'Estremera la ronda de visites als exconsellers Josep Rull, Jordi Turull, Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Raül Romeva. A l'eixida, Torra ha tornat a oferir diàleg a Mariano Rajoy i al líder socialista Pedro Sánchez. A més, ha afirmat que Turull i Rull li han confirmat la seua voluntat de ser consellers i esperen poder prometre el seu càrrec a Barcelona el pròxim dimecres.

La visita es produeix després de la decisió del govern de Mariano Rajoy de bloquejar la formació del nou executiu català, perquè inclou els exconsellers empresonats Rull i Turull, i els fugits Toni Comín i Lluís Puig. El govern central no avala la llista de consellers i, per tant, l'executiu no n'autoritza la publicació oficial. Es manté així vigent l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya.

Torra té previst anar aquest dilluns també a Alcalá-Meco, on hi ha l'exconsellera Dolors Bassa i l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell. De vesprada, es reunirà a la presó de Soto del Real amb l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i d'Òmnium, Jordi Cuixart.

També et pot interessar

stats