Torra apel·la al diàleg i assegura que "tots estem condemnats a entendre'ns"

"Cal parlar sense por", afirma el president de la Generalitat de Catalunya.

Torra apel·la al diàleg i assegura que \"tots estem condemnats a entendre\'ns\"
Torra apel·la al diàleg i assegura que "tots estem condemnats a entendre'ns"

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha apel·lat aquest dissabte al diàleg per a buscar una eixida a la situació política que viu Catalunya i s'ha mostrat convençut que "tots estem condemnats a entendre'ns" per a avançar.

En l'acte de clausura de Manresa Capital Cultural 2018, Torra ha subratllat que "tots mereixem que dediquem els nostres esforços a trobar una eixida i una oportunitat per al nostre país. Dialoguem, parlem i trobem l'eixida i fem-ho sense por".

"Tots, tots, estem d'alguna manera condemnats a entendre'ns per a resoldre-ho", ha apuntat, fent una referència expressa a "independentistes, federalistes i autonomistes".

El president català ha defensat el diàleg com a eina per a resoldre els problemes polítics pocs dies abans del Consell de Ministres que se celebrarà divendres que ve a Barcelona, una reunió que ha sigut considerada una provocació per alguns sectors sobiranistes.

Coincidint amb aquesta visita, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha mostrat disposat a mantindre una trobada amb Torra, encara que no amb la resta de l’executiu català, i sense establir temes censurats a priori en aquest diàleg.

En el seu discurs a Manresa, la capital de la comarca del Bages, Torra ha assenyalat que a Catalunya hi ha tres "grans consensos": que el 80% no considera a la monarquia una institució pròpia, que no es pot aplicar "polítiques de repressió a polítics demòcrates" i "el valor del dret a l'autodeterminació".

També et pot interessar

stats