Torra anuncia la composició del Consell per la República

L'acte inclourà les intervencions de Carles Puigdemont i de Toni Comín des de Bèlgica.

Torra anuncia la composició del Consell per la República
Torra anuncia la composició del Consell per la República

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, presentarà aquest dimarts el Consell per la República, un òrgan que JxCat i Esquerra Republicana es van comprometre a crear després de les eleccions del desembre del 2017.

A l'acte assistiran tots els membres del govern català i inclourà les intervencions de Torra; el vicepresident, Pere Aragonès; l'expresident, Carles Puigdemont, i el exconseller Toni Comín; aquests dos últims, des de Bèlgica.

La posada en marxa del Consell per la República es va anunciar dilluns des de Waterloo després d'una reunió entre Torra, Puigdemont i representants d'altres partits i entitats sobiranistes.

Aquest dimarts s'espera que el president català anuncie la composició d'aquest òrgan i les seues funcions. Tant JxCat com Esquerra Republicana sempre han defés que ha de ser per a "internacionalitzar" la república i amb protagonisme dels exconsellers que es troben a l'estranger.

D’ací a una setmana Torra haurà iniciat dues de les qüestions que considera clau del seu mandat: aquest consell i el consell assessor que va presentar la setmana passada.

També et pot interessar

stats