Torna al treball el funcionari investigat en la trama de factures falses de la subdelegació del govern de Castelló

Ha estat dos anys suspés per quatre expedients disciplinaris successius.

La façana dels jutjats de Castelló, en una imatge d'arxiu
La façana dels jutjats de Castelló, en una imatge d'arxiu

El funcionari de la Subdelegació del Govern de Castelló investigat en la causa oberta per una suposada trama de factures falses amb proveïdors ha tornat al treball, després de complir-se dos anys de la suspensió d’ocupació, segons ha avançat el diari El Mundo i han confirmat fonts del Ministeri de Política Territorial a Europa Press.

Arran de la investigació el funcionari va rebre quatre expedients disciplinaris successius, cadascun dels quals establia la suspensió provisional de funcions durant un màxim de sis mesos.  

El funcionari va incorporar-se el passat 20 de setembre, quan va expirar l’últim expedient i l’advocacia de l’Estat va confirmar que segons la norma no es podia prorrogar més la suspensió d’ocupació. Ho ha fet de manera temporal, a l’espera de resolució judicial i en un lloc diferent al que ocupava anteriorment. 

El funcionari va declarar davant el jutjat d’instrucció número 1 que s’emportava el 30% de l’import de les factures falses i que s’havia embutxacat vora 200.000 euros. 

La causa, que es va obrir el 2017 per delictes de falsedat documental i malversació de fons públics, està declarada complexa, i ha motivat la citació, en qualitat d’investigats, dels exsubdelegats del Govern Antonio Lorenzo (PSOE) i David Barelles (PP).

També et pot interessar

stats