Toni Cantó veu “molt complicat” pactar amb el PSPV a la Comunitat Valenciana

El candidat de Cs a la Generalitat espera quedar per davant del PPCV en les autonòmiques, i que Bonig siga la vicepresidenta.

VÍDEO | Toni Cantó veu “molt complicat” pactar amb el PSPV a la Comunitat Valenciana
Toni Cantó veu “molt complicat” pactar amb el PSPV a la Comunitat Valenciana

El candidat de Ciutadans a la Generalitat, Toni Cantó, ha assegurat que serà "molt complicat" pactar amb el PSPV per a formar govern a la Generalitat després de les eleccions autonòmiques del 28 d’abril, ja que considera que el partit a la Comunitat Valenciana té "el pitjor del PSOE de Pedro Sánchez i del PSC de Miquel Iceta”. 

En una entrevista en l’informatiu À Punt Notícies nit, ha reconegut que sí que reproduiria l’acord amb el Partit Popular tancat a Andalusia, tot i que s’ha resistit a respondre si pactaria amb Vox en cas que els necessitara per a formar govern. 

Cantó s’ha mostrat optimista davant els possibles resultats en els comicis i ha afirmat que espera quedar per davant del PPCV, i que Isabel Bonig siga la vicepresidenta d'un hipotètic executiu autonòmic encapçalat per ell. “Vull ser la força que capitanege la Comunitat Valenciana”, ha dit. 

El candidat de Ciutadans a la Generalitat també ha evitat fer valoracions sobre la notícia que avança la Cadena Ser, en què la Fundació Francisco Franco reconeix vincles entre els seus dirigents i els líders de Vox. “No m’interessen els vincles de la Fundació Francisco Franco amb Vox o els vincles de Podem amb l’anticapitalisme, jo estic en el centre”, ha sentenciat. 

Gestió de l’educació del govern del Botànic

Durant l’entrevista, Cantó ha carregat contra la gestió duta a terme pel govern del Botànic en aquesta legislatura, especialment pel que fa a la Conselleria d’Educació que dirigeix Vicent Marzà. Segons ha denunciat, en l’actualitat els pares i mares no poden escollir el model educatiu per als fills i filles. A més, ha remarcat que en nombroses escoles de 0 a 3 anys del territori valencià els xiquets no reben cap classe en castellà a la setmana. 

Model d’À Punt

El diputat de la formació taronja també ha criticat el model de la televisió pública valenciana, i ha afirmat que “en À Punt hi hauria d’haver més periodistes i menys polítics”. Ha assegurat que per a garantir la supervivència de la cadena hauria de copiar el model anglés i estar menys polititzat. 

També et pot interessar

stats