Tir d'eixida a la campanya electoral per a les municipials i europees

Les diverses candidatures comencen la campanya aquesta mitjanit amb actes per tot el territori.

Tir d\'eixida a la campanya electoral per a les municipials i europees
Tir d'eixida a la campanya electoral per a les municipials i europees

Quan encara estem pendents de les negociacions per a conformar els governs valencià i espanyol, la matinada de dijous a divendres comença la campanya electoral per a les eleccions locals i europees. Des d’aquest dijous i fins al divendres 24 d'abril les diferents candidatures dels 542 municipis de la Comunitat Valenciana oferiran els seus arguments per a demanar el vot de la ciutadania. 

Seran dues setmanes que s'inicien aquesta mitjanit amb actes a peu de carrer, sopars i festes. La tradicional enganxada de cartells sobreviu ara de manera discreta en l'era digital i de les xarxes, on els partits aboquen bona part dels esforços. 

Actes previstos

Per a donar la benvinguda a la campanya, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig acompanyarà la candidata del partit a l'alcaldia de València i el candidat a les eleccions europees, Esteban González Pons, en un acte a l’avinguda del Regne de València, “una de les principals artèries" de la capital del Túria. 

Pel que fa al PSPV, el president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, participa en l'inici de campanya a Elx al costat de l'aspirant valenciana al Parlament Europeu, Inmaculada Rodríguez Piñero, i el candidat socialista a l'alcaldia, Carlos González. 

El candidat de Compromís a l’alcaldia de València, Joan Ribó, obri la campanya a la plaça de la Creu del Canyamelar, amb una festa míting que inclou un sopar amb militants i simpatitzants i en la qual també participa la candidata a la presidència de la Generalitat, Mónica Oltra.

El candidat de Ciutadans a l'alcaldia València, Fernando Giner, ha triat per a obrir campanya el mateix lloc on va presentar la seua candidatura, el passeig Marítim, on hi haurà un sopar amb militants. Després, celebrarà l'acte d'obertura acompanyat del número cinc en la llista per a les eleccions europees, l'expresident balear José Ramón Bauzá, a la plaça del Tribunal de les Aigües, just al costat del Museu de les Drassanes. També hi estaran María Muñoz i Vicente Ten, diputats electes de la formació taronja al Congrés per la circumscripció de València. 

A Alacant, el líder de Podem, Rubén Martínez Dalmau, assistirà juntament amb el candidat a l'alcaldia de la ciutat, Xavi López, a la tradicional apegada de cartells per als mitjans. Posteriorment, celebren l'inici de la campanya a la Finca Campoamor. 

Programació especial d’À Punt

Aquest dijous, a les 21:30 hores, À Punt comença la cobertura informativa dels comicis del 26M amb el programa especial ‘Decidim Europa’ en què s’analitza com influeix en el dia a dia la política europea o com es prenen les decisions entre els 751 representants elegits pels 28 estats membres, entre altres qüestions. 

A més, comptarà en el plató amb els candidats a les eleccions europees dels diferents partits: Esteban González Pons (PP), Inmaculada Rodríguez-Piñero (PSPV-PSOE), Jordi Sebastià (Compromís per Europa), Soraya Rodríguez (Ciutadans) i Esther Sanz (Unides Podem).

Per a donar cobertura a l’inici de la campanya de les eleccions municipals i europees, a partir de les 23:55 hores, la televisió pública emet un programa especial que connectarà amb les seus dels partits i amb totes les veus protagonistes dels comicis.

A més, À Punt afegirà a l’espai web dedicat a la informació electoral, un microsite o web especial en què la ciutadania podrà trobar: les notícies electorals; un resum de la campanya diària; entrevistes i debats; un 'live blogging' o blog actualitzat en directe amb el relat cronològic de la contesa electoral i informació de servei per a la ciutadania. Les xarxes socials d’À Punt Notícies, a més, seguiran la campanya minut a minut.

També et pot interessar

stats