El tinent de la Guàrdia Civil el 20S: "Si haguérem eixit, ens haurien destrossat”

Declara en el juí del 'procés' l'encarregat de dirigir l'operatiu policial durant els escorcolls de la Conselleria d'Economia.

Al Tribunal Suprem ha començat la setena setmana del judici del 'procés'
Al Tribunal Suprem ha començat la setena setmana del judici del 'procés' / Efe

Al Tribunal Suprem ha començat la setena setmana del judici del procés amb la declaració del comandament de la Guàrdia Civil que va estar en l’escorcoll a la Conselleria d'Economia el 20S i que va mantindre diverses converses amb l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez. El tinent ha assegurat que no va tindre la "gosadia" d'eixir de l'edifici quan van acabar els escorcolls perquè els "haurien destrossat", ja que hi havia "un risc objectiu i evident", que els manifestants els atacaren. 

En l'interrogatori del fiscal Javier Zaragoza, el responsable de la comitiva judicial del 20S, ara capità, ha recordat que "aquest risc objectiu i evident" era compartit per les dos mossos que estaven a la porta quan li van dir: "Si eixiu amb les caixes, us maten". 

Aquell risc no solament el tenien els guàrdies civils i les agents de Mossos, sinó que l'oficial ha apuntat que també ho veien així el líder d'ANC, Jordi Sànchez, i el d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, quan li van deixar clar que els agents uniformats no podien eixir amb les caixes pel corredor que ells oferien. 

D'altra banda, ha manifestat que Jordi Sànchez, que es va presentar "com a interlocutor vàlid de la massa", "no va accedir mai" a les propostes de la Guàrdia Civil perquè els detinguts pogueren entrar a l'edifici en condicions de seguretat.

També et pot interessar

stats