Tiller assegura que les contractacions de Divalterra es decidiren en comprovar els mèrits dels candidats

L’exgerent de l’empresa pública insisteix que els suposats 'col·locats' van fer els treballs propis del seu lloc.

Tiller assegura que les contractacions de Divalterra es  decidiren en comprovar els mèrits dels candidats
Tiller assegura que les contractacions de Divalterra es decidiren en comprovar els mèrits dels candidats

L’exgerent de Divalterra José Ramón Tiller ha confirmat davant el jutjat que ell va ser responsable de les contractacions en el si de l’empresa pública, i que les va decidir després de comprovar els currículums dels candidats, sense cap imposició.

Tiller ha declarat en qualitat d'investigat davant el jutjat d'instrucció número 9 de València, que investiga les suposades contractacions irregulars de nou alts càrrecs en aquesta empresa, dependent de la Diputació de València, en el marc del cas Alqueria.

Havia sigut citat el passat 20 de juny encara que no va assistir a la declaració i es va acordar una nova compareixença per a aquest divendres.

Així mateix, l’exgerent de Divalterra ha assegurat que va entendre correcta la fórmula de contractes d'alta direcció que es va triar d'acord als informes que disposava, i ha insistit que els 'col·locats' van desenvolupar els treballs propis del seu lloc.

Aquesta declaració contrasta amb la de les altres de les persones investigades, que indicaren davant el jutge que per a treballar en Divalterra no havien passat cap procés selectiu i que l'exgerent Tíller els havia dit que n'hi havia hagut un amb caràcter previ.

Cas Alqueria

El cas de Tíller se suma al d'altres investigats com el de Jorge Rodríguez, alcalde d'Ontinyent i expresident de la Diputació de València; el seu cap de gabinet, Ricard Gallego; el secretari lletrat de Divalterra, Jorge Cuerda; l'exassessor Manuel Reguart i els exgerents Xavier Simón Alventosa i Agustina Brines.

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) ha xifrat en prop de dos milions d'euros el cost per a la hienda pública que haguera suposat la contractació, durant tota la legislatura, de les persones suposadament col·locades irregularment a la Diputació de València a la tardor de 2015, totes pròximes al PSPV i Compromís.

El cas Alqueria va obligar a dimitir l'expresident de la Diputació de València Jorge Rodríguez, que ara ha tornat a guanyar per majoria absoluta les eleccions a Ontinyent amb el seu nou partit La Vall ens Uneix, després de ser expulsat del PSPV.

També et pot interessar

stats