El TGUE retira la immunitat a Carles Puigdemont

El Tribunal General de la Unió Europea també ha retirat la immunitat als altres dos eurodiputats de JxCAT, Toni Comín i Clara Ponsatí

Carles Puigdemont (centre), acompanyat pels europarlamentaris Antoni Comín i Clara Ponsatí, en una imatge d'arxiu / Jan Van De Vel (Europa Press)
Carles Puigdemont (centre), acompanyat pels europarlamentaris Antoni Comín i Clara Ponsatí, en una imatge d'arxiu / Jan Van De Vel (Europa Press)

El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha confirmat aquest dimecres la decisió del Parlament Europeu d'alçar la immunitat a l'expresident de la Generalitat de Catalunya i eurodiputat Carles Puigdemont, en una sentència que afecta també els exconsellers i eurodiputats de JxCAT, Clara Ponsatí i Toni Comín.

D'aquesta manera, desestima el recurs de l'expresident de Catalunya contra la decisió de l'Eurocambra de suspendre la seua immunitat europarlamentària, seguint la petició del Tribunal Suprem (TS) perquè puga respondre davant la justícia a Espanya per la seua participació en el procés.

La justícia europea avala així el procés de suplicatori amb el qual l'Eurocambra va alçar la immunitat a Puigdemont i els exconsellers.

Puigdemont ha anunciat un recurs

Poc després de conéixer la notícia, Puigdemont ha anunciat que presentaran un recurs de cassació. "Res acaba ací, tot el contrari. Tot continua avant. Presentarem recurs al TJUE i defensarem fins al final els nostres drets fonamentals, que són també els drets fonamentals dels catalans i els europeus", ha destacat en una anotació en el seu compte de Twitter.

També et pot interessar

stats