Tezanos compareix davant el Congrés per la polèmica pregunta del CIS d'abril

Abans, l'institut demoscòpic publicarà el primer estudi especial sobre el coronavirus.

El president del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), José Félix Tezanos
El president del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), José Félix Tezanos / Europa Press.

El Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) publica aquest dimarts el primer dels especials sobre el coronavirus, hores abans que el seu president, José Félix Tezanos, comparega en el Congrés per a explicar la metodologia del baròmetre d'abril.

Aquest baròmetre va ser polèmic per la manera com estava redactada una pregunta sobre les notícies falses. "Creu vosté que en aquests moments caldria prohibir la difusió de notícies falses i d’informacions enganyoses i poc fonamentades a través de les xarxes i dels mitjans de comunicació social, remetent tota la informació sobre la pandèmia a fonts oficials, o creu que cal mantindre llibertat total per a la difusió de notícies i d’informacions?", plantejava la qüestió.

La resposta a aquesta pregunta va mostrar un suport majoritari al seu control, una qüestió que diversos partits i experts van atribuir al fet com estava redactat l'enunciat. L'oposició al govern espanyol va veure en aquest baròmetre una mostra més de manipulació a favor de Pedro Sánchez, i per això van demanar la compareixença de Tezanos.

La petició va ser rebutjada en un primer moment perquè el sociòleg, per la seua edat, forma part del grup de població de risc de la Covid-19, però el mateix Tezanos va demanar anar al Congrés i els grups van donar suport a la proposta.

També et pot interessar

stats