Testimonis del juí per la visita del papa apunten Camps com a via d'entrada de la Gürtel a València

Peñas ha afirmat que Álvaro Pérez, 'el Bigotes’, tenia “contacte i accés directe” amb l'expresident de la Generalitat.

L’exregidor del PP a Majadahonda, José Luis Peñas, declara en el juí
L’exregidor del PP a Majadahonda, José Luis Peñas, declara en el juí / Europa Press

Continuen els interrogatoris en el juí per la visita del papa a València el 2006 a l’Audiència Nacional. Després de la declaració del l'administrador d'Impacto Producciones, una de les empreses presumptament utilitzades per la trama Gürtel per a contractar amb Radiotelevisió Valenciana (RTVV) les pantalles i la megafonia durant l'esdeveniment, aquesta vesprada ha sigut el torn de la declaració com a testimoni de l’exregidor del PP a Majadahonda, José Luis Peñas.

Considerat com el delator de la trama Gürtel, Peñas ha assegurat que en el moment en què José María Aznar va deixar la presidència del govern espanyol i del Partit Popular, va ser quan la trama corrupta es va estendre a València i va contactar amb el llavors president de la Generalitat, Francisco Camps.

L’exregidor popular va ser condemnat a quatre anys i nou mesos de presó en el juí de la primera època de Gürtel i els seus enregistraments de Francisco Correa i d'altres membres de la trama van destapar el cas quan el va denunciar el 2007.

Sobre la visita del papa a València, Peñas ha insistit que en el moment en què Aznar va deixar de liderar el partit i l’executiu, les empreses de Correa “van decidir ampliar horitzons i es van desplaçar a València per a establir la seua nova xarxa d'actuació”. En aquest moment, assegura, van crear l’empresa Orange Market, la filial valenciana de la trama. A més, ha afegit que un dels líders de la Gürtel, Álvaro Pérez, el Bigotes, “tenia el contacte i accés directe amb Francisco Camps”.

Igualment, ha manifestat que Pérez tenia, a més, amistat amb l’exdirector general d'RTVV, Pedro García Gimeno, un dels principals acusats en el procediment judicial.

D’altra banda, Peñas ha comentat que Correa era una espècie de lobby dins del PP a qui els líders polítics buscaven, i d'aquesta manera aconseguien adjudicacions i comissions.

També et pot interessar

stats