Testimonis confirmen reunions de treball amb Nerea Belmonte i l'exassessor del PP a l'Ajuntament d'Alacant

La fiscalia determinarà si veu indicis de delicte en la contractació de l'exassessor.

La regidora d'Alacant, Nerea Belmonte, després del ple que tornà l'alcaldia al PP
La regidora d'Alacant, Nerea Belmonte, després del ple que tornà l'alcaldia al PP

La fiscalia continua investigant si, com denuncia l'oposició en l'Ajuntament d’Alacant, la contractació d'un assessor pel Partit Popular podria ser una compensació a la regidora no adscrita, Nerea Belmonte. La seua abstenció en el ple d'investidura del 19 d'abril va fer que l'alcaldia tornara a mans populars.

Aquest divendres han declarat les persones que es van reunir amb la regidora trànsfuga poc després d'aquest fet. Són un inspector del Gabinet de Violència Domèstica de la Policia Local, el president de l'Associació de Veïns Mare de Déu del Carme, un responsable de la Creu Roja i dues treballadores.

El ministeri públic pretén aclarir amb aquests testimonis en qualitat de què va participar en les reunions amb la trànsfuga Miguel Ángel Redondo, contractat pel PP com a personal de confiança. Encara que no han volgut detallar els seus testimonis davant del fiscal, sí que han confirmat que van mantindre trobades de treball amb els dos. En el cas del president de l'Associació de Veïns Mare de Déu del Carme, Ramón Fernández, van tractar qüestions relacionades amb el barri, assegurant que ambdós van manifestar la intenció d'ajudar-lo.

L'exassessor, despatxat un mes després per "la pèrdua de confiança" de l'alcalde, Luis Barcala, declarà al setembre que aquestes reunions les feren en un àmbit personal.

En el marc del cas Belmonte també han prestat declaració en qualitat de testimonis el regidor d'Infraestructures, Israel Cortés, i el cap de gabinet de l'alcaldia, Vicente López.

L'oposició d'esquerres en l'Ajuntament, que va posar en mans de la fiscalia el cas per dilucidar si realment la contractació va ser una contraprestació al vot en blanc de la trànsfuga, espera que els testimonis de hui ajuden a avançar en la investigació.

El fiscal haurà de dictaminar ara si hi veu indicis de delicte i remet el cas als jutjats o, per contra, arxiva les diligències.

També et pot interessar

stats