La tesi doctoral de Pedro Sánchez ja és pública

La Moncloa ha assegurat que la tesi ha superat el control de dos programes de prestigi per a detectar plagis.

Pedro Sánchez hui durant la sessió de control del Congrés
Pedro Sánchez hui durant la sessió de control del Congrés / Juan Carlos Hidalgo

La tesi del president del govern central ja es pot consultar íntegrament al repositori acadèmic de TESEO, la base de dades d’aquest tipus de treballs que depén del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports. La Moncloa ha assegurat que la tesi de Pedro Sánchez ha superat el control de dos programes de prestigi per a detectar plagis segons ha informat La Moncloa. 

Es tracta dels programes Turnitin que es fa servir a la Universitat d’Oxford i PlagScan, un programari de referència a Europa. El primer d’aquests hauria detectat un 13 per cent de similituds amb altres obres o treballs i el segon un 0,96 per cent. Un percentatge que, segons La Moncloa, està dins del que marca la normativa. 

El responsable a Espanya del programa Turnitin, Lluís Val, s’ha encarregat de l’anàlisi de la tesi doctoral del president i ha afirmat que “darrere de les dades numèriques, ha d’haver una anàlisi humana que interprete l’abast del possible plagi”. Aquesta ferramenta utilitza la intel·ligència artificial per a comparar el text presentat amb 87.000 milions de fons d’informació digital, a més d’uns 500 milions d’articles o material editorial sota subscripció i més de mil milions de treballs d’estudiants. 

Les universitats valencianes també apliquen aquests sistemes antiplagi, segons ha explicat a Les notícies del matí, Francisco Muñoz, vicedegà de Doctorat de la Facultat d’Economia de la Universitat de València.

També et pot interessar

stats