Teresa Rodríguez critica la consulta a la militància de Podem per a decidir el futur del pacte amb Sánchez

La líder andalusa ha qualificat la consulta d'insult a la intel·ligència i ha dit que les preguntes són tendencioses.

Teresa Rodríguez ha dit que no votarà la consulta promoguda per Iglesias
Teresa Rodríguez ha dit que no votarà la consulta promoguda per Iglesias / À Punt NTC

Quan falten 9 dies per a la sessió d'investidura del govern espanyol, encara està en l'aire el possible pacte entre el PSOE i Unides Podem. La formació morada té oberta una consulta a la militància, a la qual alguns líders, com l'andalusa Teresa Rodríguez, han mostrat el seu rebuig per la forma en què està formulada i ha dit que no votarà la consulta promoguda per Iglesias.

Rodríguez ha qualificat la consulta d'insult a la intel·ligència i ha dit que les preguntes són tendencioses i que s'hauria d'haver donat tres opcions clares, sí, no o abstenció, i donar els detalls del pacte.

Aquesta no és la primera vegada que hi ha discrepàncies entre Pablo Iglesias i Teresa Rodríguez o la seua parella, l'alcalde de Cadis, José María González, Kichi. La consulta sobre el xalet de Galapagar també va ser punt de fricció.

El secretari de Podem, Pablo Echenique, ha explicat que tenen "tota la voluntat del món" de tirar avant les negociacions amb el PSOE per a aconseguir un govern estable. 

Per la seua banda, la vicepresidenta del govern en funcions, Carmen Calvo, ha indicat que Pedro Sánchez preveu tots els escenaris possibles de cara a la possible investidura.

La dreta diu que Pedro Sánchez vol pactar amb els independentistes o forçar unes noves eleccions. El president gallec del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha criticat el PSOE pel mateix que ha intentat fer el seu partit amb Vox a Múrcia, que els voten sense entrar al govern. 

També et pot interessar

stats