Teresa Ribera crida a la col·laboració entre administracions per a afrontar la sequera

La ministra ha apuntat que havia d'haver començat a ploure a l'octubre i la falta d'aigua afecta sobretot el camp

La vicepresidenta tercera i ministra per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Rivera, en una imatge d'arxiu
La vicepresidenta tercera i ministra per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, en una imatge d'arxiu / Diego Radamés / Europa Press

La vicepresidenta tercera i ministra per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha fet una crida aquesta vesprada a les diverses administracions arran del problema creixent de sequera a Espanya. Ribera ha demanat "cautela, col·laboració entre administracions i cercar solucions, cadascú en el marc de la seua competència, però donant-nos suport els uns als altres".

La ministra ha apuntat que "havia d'haver començat a ploure a l'octubre", i que s'havia de comptar ja amb un emmagatzematge important en totes les conques geogràfiques del país. En canvi, no és així. Segons ha apuntat, la sequera afecta sobretot "en el camp", i en les conques més afectades la disponibilitat d'aigua està per davall del 17%. "Després de tres anys de sequera, la nostra preocupació per la disponibilitat d'aigua és important a Andalusia i Catalunya", ha assenyalat.

Ribera ha afirmat que el ministeri treballa "intensament" amb la Junta d'Andalusia i la Generalitat de Catalunya gràcies als equips tècnics de les confederacions hidrogràfiques, la Direcció General de l'Aigua i la Secretaria d'Estat de Medi Ambient per a "activar infraestructures" i posar en marxa "mesures excepcionals".

La ministra ha recordat la necessitat d'"incorporar inversió" per a "anticipar escenaris més complexos en els anys que vindran".

També et pot interessar

stats