Tercera reunió de la comissió negociadora del nou Acord del Botànic

Unides Podem demana "mestissatge" a Presidència i a la Vicepresidència per a evitar el monopoli del PSPV o de Compromís.

VÍDEO | Tercera reunió de la comissió negociadora del nou Acord del Botànic

El PSPV, Compromís i Unides Podem-Esquerra Unida reprenen aquest divendres les negociacions per a tancar el nou Acord del Botànic. La reunió se celebra a la seu dels socialistes a València, des de les 10:00 hores del matí, i està previst que servisca per a constituir la tercera comissió de treball, la més important, que dissenyarà l’estructura del nou govern encarregat d’executar l’acord programàtic que tanquen els socis. 

Abans d’entrar a la reunió, el secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ, s’ha mostrat optimista i confia que les negociacions avançaran molt, tot i que diu que és "massa prompte" perquè comencen a eixir els primers noms de les persones que integraran el futur Consell. 

Unides Podem vol que el "mestissatge" del qual es parla en aquestes negociacions s’estenga en tots els llocs possibles, segons Estañ, i que arribe a la Presidència i la Vicepresidència. Segons diuen, és una mesura per a evitar el monopoli del PSPV o de Compromís. Però la proposta, de moment, no ha arribat massa lluny, perquè els socialistes recorden a la formació morada els resultats de les eleccions

En la primera trobada d'aquest dimecres que va tenir lloc en la seu de Compromís es va  deixar clar que el nou Consell serà "plural, paritari, mestís i amb equilibri territorial" i es va acordar crear tres equips de treball per a definir els eixos programàtics del futur govern.

La primera d'aquestes meses de negociació tractarà el programa de govern; la segona dissenyarà l'arquitectura institucional, el nombre de conselleries i l'estructura dels departaments, i en la tercera es negociaran els pactes municipals perquè governen majories progressistes en els municipis.

També et pot interessar

stats