Tensió en el Botànic: Mata (PSPV) diu que se li'n van les ganes de governar amb Podem

Els socialistes consideren un “error” que el precandidat de la formació morada diguera que podria no presidir la Generalitat la llista més votada.

Tensió en el Botànic: Mata (PSPV) diu que se li\'n van les ganes de governar amb Podem
Tensió en el Botànic: Mata (PSPV) diu que se li'n van les ganes de governar amb Podem

Els passadissos de les Corts han sigut testimoni aquest dimecres de l'episodi de tensió que es viu actualment en el si de l'Acord del Botànic. La polèmica va començar per unes declaracions del precandidat de Podem a la presidència de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, en què afirmava que no necessàriament havia de governar la llista més votada si es tornava a reeditar el Botànic.

Als socialistes no els han agradat gens aquestes paraules, que han qualificat d'“error”. El síndic Manuel Mata ha afirmat textualment que se li'n van les ganes de governar amb Podem i ha demanat a les formacions que integren el pacte de govern que no “es mosseguen la jugular” per a no “perjudicar” el Botànic.

El també vicesecretari general del PSPV ha assenyalat que el que volen els socialistes és que “el candidat Ximo Puig siga president” i que li estranyaria que la formació donara suport a una candidatura que no fora la més votada si aquesta mateixa és la més votada.

Compromís, en canvi, pensa que és prompte per a abordar aquesta qüestió, i en Podem no entenen la reacció del PSPV a les paraules de Martínez Dalmau. “Plantejar escenaris distints [al Botànic] simplement per l'amenaça de perdre la butaca de la presidència de la Generalitat ens pareix irresponsable i diu molt de la postura del PSPV”, ha afirmat el secretari general de Podem, Antonio Estañ.

També et pot interessar

stats