Tècnics i funcionaris avalen contractes i obres en el circuit de Fórmula 1

Defensen la legalitat de les adjudicacions i els pagaments que es van fer a les consultores d'enginyeria i empreses constructores.

Tècnics i funcionaris avalen contractes i obres en el circuit de Fórmula 1
Tècnics i funcionaris avalen contractes i obres en el circuit de Fórmula 1

Cinc dels investigats per suposades irregularitats en les adjudicacions per a les obres del circuit urbà de Fórmula 1 de València han defensat la legalitat de les adjudicacions i els pagaments que es van efectuar a les consultores d'enginyeria i empreses constructores.

Tres tècnics de la UTE que van formar Typsa i Ayesa i dos funcionaris de la Conselleria d'Infraestructures han declarat aquest dijous en qualitat d'investigats en el jutjat d'Instrucció número 17 de València.

Aquest jutjat investiga, en un sumari declarat secret, possibles irregularitats en les adjudicacions realitzades en 2007 i 2008 pel Gestor de Transports i Ports (GTP), empresa pública de la Generalitat, per a les obres del circuit urbà que va acollir cinc grans premis de Fórmula 1 entre 2008 i 2012.

Aquesta causa és una de les quatre actualment obertes en jutjats de València en què s'analitzen diversos aspectes de l'organització d'aquest esdeveniment esportiu.

Un dels investigats, a qui s'havia citat per segona vegada perquè realitzara alguns aclariments, s'ha negat a fer-ho per considerar que ja havia explicat tot el que sabia.

Encara que les d'aquest dijous estaven assenyalades com les últimes declaracions, finalment no ho seran, ja que la magistrada instructora ha acordat cinc compareixences més, que es produiran el dijous 15 de novembre. Es tracta de dos testimonis i tres investigats, i cap d’ells compareixerà per primera vegada.

Els dos testimonis són funcionaris de la Conselleria d'Infraestructures i han sigut proposats per la defensa del que va ser conseller Mario Flores. Entre els investigats, es troba un enginyer de Typsa a qui s'havia citat anteriorment per a ser interrogat sobre un expedient concret i a qui se li havia preguntat per un altre, motiu pel qual s'ha negat a respondre. Per això, la jutgessa ha optat per tramitar una nova citació i n’ha actualitzat el motiu.

També et pot interessar

stats