La taxa a les begudes ensucrades no prospera a les Corts

La proposta de resolució de Podem suggeria destinar els diners a programes contra l'obesitat

En imatge, una popular beguda de cola
En imatge, una popular beguda de cola / Eak K.

El grup parlamentari Podem ha introduït en el debat de les propostes de resolució la possibilitat de desenvolupar un estudi sobre la creació d'un impost a les begudes ensucrades amb l'objectiu de dedicar els diners a programes de salut i contra l'obesitat. 

Es tracta d'un punt polèmic al qual s'oposa el sector i que no ha comptat amb l'acord de la resta de forces polítiques per poder tirar-lo endavant, però que es reprendrà en el debat de pressupostos. Podem sí que ha aconseguit consens en altres propostes de caràcter cultural.

També ha gaudit del consens necessari la proposta del PSPV i Compromís en repulsa de les polítiques del president d'Hongria, Viktor Orbán, que qualifiquen de "xenòfobes", tal com va fer dimecres el Parlament Europeu. Aquest punt ha sigut criticat pel Grup Popular.

La segona jornada del debat de política general de la Comunitat Valenciana s'ha tancat amb la votació de les propostes de resolució. Una de les novetats introduïdes enguany ha sigut la limitació del nombre de propostes de cada grup parlamentari fins a un màxim de dotze. Aquest sistema ha sigut durament criticat pel Partit Popular, ja que considera que és una forma de fer callar l'oposició. En aquest sentit, han introduït centenars de matisos en cadascuna de les dotze propostes de resolució. 

També et pot interessar

stats