63.000 alumnes de batxillerat tindran llibres de text gratuïts el curs que ve

La Comunitat Valenciana serà la primera comunitat autònoma que adoptarà aquesta mesura

La consellera d'Educació Raquel Tamarit, en una imatge d'arxiu durant una compareixença a Les Corts
La consellera d'Educació, Raquel Tamarit, en una imatge d'arxiu durant una compareixença a Les Corts / Les Corts

La Comunitat Valenciana serà la primera comunitat autònoma que facilitarà llibres de text gratuïts en els dos cursos de batxillerat mitjançant l’ampliació del programa Xarxa Llibres a aquesta etapa educativa. Per a dur-ho a terme, s’augmentarà la inversió en aquesta iniciativa fins als 73,78 milions d’euros.

Així ho ha anunciat aquest divendres de vesprada a les Corts la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, que ha explicat en la Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda el projecte de pressupost de 2023 del seu departament. 

La Generalitat destinarà l’any vinent 5.520.573 milions d'euros a Educació, fet que incrementa en un 6,1% respecte al 2022 la inversió en aquest departament. Per àrees, Educació augmenta fins als 5.220 milions (un 6,4% més que en 2022); Cultura arriba als 180,9 milions d'euros (un 6,2% més), i Esport creix fins als 44,2 milions d'euros (un 22,7% més).

El pressupost d’Educació dedicarà un 7,2% més a personal docent, ha destacat la consellera, que també ha fet referència a alguns programes nous per al curs que ve com ara l’ampliació del transport escolar gratuït i Xarxa Llibres fins a batxillerat. Amb aquest últim, ha destacat, els quasi 63.000 alumnes de batxillerat tindran també llibres de text i materials curriculars gratuïts, igual que l’alumnat de primària i de l’ESO. “Per tant, el curs que quasi mig milió d’alumnes valencians tindran llibres de text gratuïts”, ha assegurat.

Beques menjador per a les zones declarades catastròfiques

També es modificarà la convocatòria de les beques menjador perquè se'n puga beneficiar tot l’alumnat que visca en zones declarades catastròfiques durant els dos cursos següents a la declaració. I s’augmenta el bo infantil fins a 82 milions d’euros, per la qual cosa les famílies amb criatures d’1 i 2 anys rebran entre 100 i 260 euros al mes, segons la seua renda.  

L'àrea de Cultura ascendeix a 180,9 milions per a implementar el pla cultural per a la recuperació, en concret 107,1 milions per al foment de la producció creativa i a les entitats del sector públic cultural que depenen de la Conselleria.

S'incrementa la inversió en tots els espais culturals que programen i convoquen ajudes als sectors, a més de finançar a l'Institut Valencià de Cultura amb 56,8 milions, Les Arts amb 21,3 milions i l'IVAM amb 15,2 milions. El Consorci de Museus rep 7 milions i el Museu de Belles arts de València, 7,2; l'ADDA tindrà un milió per a contingut cultural.

Pel que fa a l’esport, Tamarit ha destacat la promoció de l'esport femení i inclusiu, ja que s'estableix una nova línia d'ajudes per a dones que exercisquen de tècniques, entrenadores, àrbitres i jutgesses esportives amb una dotació de 380.000 euros. També s'impulsa la realització de competicions femenines i inclusives amb 450.000 euros.

També et pot interessar

stats