Suspenen temporalment el juí de Bankia per motius de salut de la fiscal del cas

El fiscal en cap Anticorrupció diu que cap altre fiscal pot assumir el cas, ja que es tracta d'una causa molt complexa.

Suspenen temporalment el juí de Bankia per motius de salut de la fiscal del cas
Suspenen temporalment el juí de Bankia per motius de salut de la fiscal del cas

La secció quarta de la sala penal de l'Audiència Nacional ha suspés almenys durant dues setmanes les sessions del juí per l'eixida a borsa de Bankia per motius de salut de la fiscal del cas, Carmen Launa. Així, la continuació de l'interrogatori del principal acusat, Rodrigo Rato, haurà d'esperar.

Launa ha comunicat al tribunal que presideix la magistrada Ángela Murillo els motius que la porten a absentar-se del juí. Així mateix, el fiscal en cap Anticorrupció, Alejandro Luzón, ha advertit que cap altre fiscal pot assumir el cas, ja que es tracta d'una causa molt complexa.

Luzón va ser el fiscal encarregat de la instrucció del cas, però quan el van nomenar fiscal en cap Anticorrupció al juny del 2017 va passar a les mans de Launa, que és qui s'ha preparat el juí. Luzón també ha comunicat al tribunal que les pròximes dues setmanes es trobarà fora d'Espanya, per la qual cosa no pot encarregar-se de la substitució. A més, ha subratllat que les seues obligacions al capdavant de la Fiscalia Anticorrupció li impedeixen exercir aquest paper.

El tribunal ha decidit suspendre durant dues setmanes el juí, tal com ha traslladat a les parts personades a través d'una provisió. A més, ha sol·licitat al Ministeri Públic que en aquest termini comunique quan tindrà disponibilitat per a reprendre la causa, ja siga amb Launa o amb un altre fiscal, han assenyalat les fonts consultades.

Declaració de Rato

El juí per l'eixida a borsa de Bankia va començar el 26 de novembre del 2018 amb les qüestions prèvies, però la declaració de Rodrigo Rato no va començar fins al dimarts 8 de gener.

Rato, que ja està a la presó complint condemna pel cas de les targetes black, s'ha mostrat molt segur de si mateix en totes les seues respostes, que no es limitaven a un sí o un no, sinó que les argumentava la majoria de les vegades.

També et pot interessar

stats