Suspenen el juí del Palau de les Arts a petició de la defensa d’Helga Schmidt

L’advocat al·lega que l’exintendenta ha patit un ictus cerebral que li impedeix assistir a la sessió.

l’exintendenta del Palau de les Arts Helga Schmidt
l’exintendenta del Palau de les Arts Helga Schmidt

El juí pel suposat malbaratament de fons públics al Palau de les Arts de València ha quedat suspés després que ho demanara l’advocat de l’exintendenta del centre Helga Schmidt. Carlos Saiz ha demanat, tot just començar la sessió, un ajornament mínim d’entre quatre i sis setmanes i argumentat que Schmidt va patir “un episodi cerebral” el passat 6 de gener que li ha deixat paralitzat el costat esquerre del cos i li ha impedit acudir al juí. 

Com que el fiscal Vicente Torres no s’ha oposat a la petició d’ajornament, el tribunal ha acordat la suspensió del juí i ha demanat als lletrats de les defenses que es quedaren a la sala per a concretar el nou calendari, que encara no s’ha fet públic.

En aquesta causa estan processats, a més de Schmidt, l’exdirector financer Ernesto Moreno, l’empresari Joaquín Maldonado, l’advocat José Antonio Noguera i l’excònsol de França a València i administrador d’una societat que, presumptament, feia de mitjancera en les contractacions de Pablo Broseta.

Els fets que s'han de jutjar es remunten a l'etapa en què Helga Schmidt era la intendent del Palau de les Arts a València. Schmidt, el fitxatge estrela per a conduir el colisseu valencià, tenia un contracte d'exclusivitat però, segons la investigació, va crear una societat mercantil, juntament amb els altres acusats, a la qual haurien desviat diners de patrocinis i contractacions. Es calcula la quantitat desviada entre 2008 i 2011 podria arribar a 675.000 euros.

La Fiscalia Anticorrupció demana per a Helga Schimdt set anys i mig de presó i una multa de 6.000 euros pels delictes de prevaricació, malversació de fons i falsedat documental. Per a Ernesto Moreno en sol·licita 8, i per als tres empresaris considerats cooperadors necessaris, en demana 7.

També et pot interessar

stats