Suspenen el juí a Cifuentes per falsificar el màster en la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid

La vista oral començava l'11 de maig i ara queda pendent que es fixe una nova data per a la celebració.

Suspenen el juí a Cifuentes per falsificar el màster en la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid
Suspenen el juí a Cifuentes per falsificar el màster en la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid

L'Audiència Provincial de Madrid ha suspés el juí obert contra l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes a causa de la situació sanitària que travessa el país per la crisi del coronavirus. Cifuentes està acusada d'haver induït a falsificar l'acta que acredita que havia defensat el màster que estudiava en la Universitat Rey Juan Carlos (URJC) de Madrid, cosa que mai va ocórrer, segons manté la Fiscalia.

Fonts jurídiques han informat que s'ha suspés la vista oral, prevista per als pròxims dies 11, 12, 13 i 14 de maig. Queda pendent ara que es fixe una altra data per a la celebració.

La Fiscalia de Madrid sol·licita tres anys i tres mesos de presó per a l'expresidenta madrilenya i l'acusa d'un delicte de falsedat en document oficial. El ministeri públic considera Cifuentes inductora de la falsificació d'una acta sabent que acreditava una defensa de treball de fi de màster “que mai es va produir”. Així mateix, assegura que Cifuentes la va exhibir en diversos mitjans i xarxes socials “per a evitar les nefastes conseqüències polítiques a les quals hauria d'enfrontar-se”.

El fiscal assenyala la docent de la Universitat Rey Juan Carlos Cecilia Rosado com a autora de la falsificació de l'acta i demana per a ella 21 mesos de presó. Es tracta d’una pena inferior a la de l’expresidenta madrilenya perquè va reconéixer els fets i va col·laborar en la investigació.

En la causa estava també investigat l’exdirector de l'Institut de Dret Públic Enrique Álvarez Conde (director del màster de Cifuentes) per ser coautor indirecte del delicte. Per a ell, la Fiscalia reclamava tres anys i nou mesos de presó, però la seua responsabilitat criminal va quedar extingida, ja que va morir l'abril del 2019. El ministeri públic sol·licita, a més, tres anys i tres mesos més per a l’exassessora de la Conselleria d'Educació María Teresa Feito.

Cifuentes va dimitir a l'abril, quan es va publicar un vídeo en què l’havien gravada per un robatori de cremes en un supermercat i després d'haver esclatat la polèmica per la falsificació del seu màster.

També et pot interessar

stats