Suspenen les declaracions del cas Erial a l'espera d'informes policials

S'investiga el presumpte cobrament de comissions derivades de la concessió de les ITV i del Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana.

L'exministre i expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, és un dels principals investigats del cas Erial
L'exministre i expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, és un dels principals investigats del cas Erial / À Punt NTC

Un jutjat de València ha suspés les declaracions dels investigats en el conegut com a cas Erial, en el qual està processat l'exministre i expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, fins que la UDEF de la Policia Nacional aporte nous informes.

Així, la jutgessa, que manté les acusacions contra Zaplana i la resta d'investigats (com el també expresident José Luis Olivas i l'exvicepresident Juan Cotino), ha optat per esperar que la unitat policial aporte tota la informació de la qual disposa abans d'iniciar els interrogatoris.

En el cas Erial s'investiga un suposat cobrament de comissions per adjudicacions de les inspeccions tècniques de vehicles (ITV), realitzades en 1997 durant la gestió de Zaplana al capdavant de la Generalitat, i del Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana, posat en marxa en 2003. Les investigacions judicials realitzades fins ara apunten que alguns dels empresaris beneficiaris d'aquestes concessions podrien haver pagat al voltant de deu milions d'euros en concepte de comissions.

També et pot interessar

stats