Podem suspén de militància 6 regidors de Madrid per abandonar les primàries i concórrer en la plataforma de Carmena

L’expulsió serà efectiva quan s’inscriguen com a candidats.

Rita Maestre i José Manuel Calvo, a l’Ajuntament de Madrid
Rita Maestre i José Manuel Calvo, a l’Ajuntament de Madrid / Europa Press

El Consell de Coordinació de Podem a la Comunitat de Madrid suspendrà aquest dimarts de militància, de manera cautelar, la portaveu a l’Ajuntament de Madrid, Rita Maestre, i cinc regidors més de Podem que han decidit abandonar el procés de primàries de Podem Madrid per concórrer en la plataforma de l’alcaldessa, Manuela Carmena, en les pròximes eleccions.

Maestre, juntament amb José Manuel Calvo, Jorge García Castaño, Esther Gómez, Marta Gómez Lahoz i Paco Pérez han eixit de la llista que volia presentar el secretari general de Podem Madrid, Julio Rodríguez.

Els sis edils han rebut aquest dimarts al matí la notificació de la suspensió cautelar de militància després que el Consell de Coordinació de Podem a la Comunitat de Madrid votara aquesta suspensió. Es van basar en l’article 7 del document ètic que regeix Podem i que estableix exigir i respectar que l’elecció de candidats o candidates en qualsevol institució de representació política es duga a terme mitjançant eleccions primàries obertes.

L’expulsió de Podem dels sis regidors serà efectiva des del mateix moment en què s’inscriguen com a candidats en la plataforma encapçalada per l’alcaldessa, Manuela Carmena. En aquest cas, ho farien com a independents, no com a membres de Podem, ja que no haurien passat pel preceptiu procés de primàries internes.

Julio Rodríguez tenia intenció de presentar la candidatura que encapçala a Unides per Madrid, amb Rita Maestre de número dos. No obstant això, edils com ara García Castaño o Esther Gómez i persones acostades a la mateixa Carmena, no es trobaven ni entre els deu primers. Això va obligar els sis edils a prendre una decisió que va acabar amb l’abandonament de les primàries de Podem Madrid en què s’havien inscrit prèviament.

Els sis edils han incidit que no volien deixar de formar part de Podem i continuar treballant ‘‘colze a colze’’ amb Carmena. Hui quan li han preguntat sobre aquest assumpte, el secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, ha advertit que els candidats de les eleccions que no passen per les primàries de la formació ‘‘no seran regidors de Podem’’ perquè, ells mateixos amb les seues decisions ‘‘lliures’’ s’estan situant fora.

També et pot interessar

stats