Se suspén sense data la declaració d’Eusebio Monzó en la causa per la visita del papa

Actualment, els jutjats només atenen declaracions d’assumptes urgents i inajornables, o aquelles que s’han de produir en el marc de causes amb algun pres.

Eusebio Monzó, en una imatge d'arxiu
Eusebio Monzó, en una imatge d'arxiu / PPCV

El jutjat d’instrucció número 5 de València ha suspés sense data la declaració en qualitat d’investigat de l’exregidor del PP de València Eusebio Monzó en la causa oberta pels contractes realitzats en la visita del papa Benet XVI a València el 2006.

Actualment, i a causa de les mesures de protecció imposades amb motiu de la pandèmia de coronavirus, els jutjats únicament atenen declaracions d’assumptes urgents i inajornables, o aquelles que s’han de fer en el marc de causes amb algun pres. Per tant, serà necessari que s’acorde una nova data i es comunique a les parts.

Monzó, que també va ser secretari autonòmic d’Hisenda, entre altres alts càrrecs de la Generalitat, havia de ser interrogat aquest dimarts sobre possibles irregularitats en els contractes realitzats per la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies per a la preparació de la visita del papa. En aquest procediment també estan imputats l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, i set persones més, com ara el bisbe auxiliar de València, Esteban Escudero, presumptament per delictes de prevaricació administrativa, malversació i frau.

El cas se centra a aclarir si la citada fundació, constituïda al gener de 2005, i dissolta al març de 2014, va realitzar adjudicacions sense respectar les normes generals de contractació, sense concurs, ni concurrència pública. La clau resideix a determinar si aquesta fundació, en el patronat de la qual estava representada la Generalitat, va fer aquestes contractacions amb diners públics o si, per contra, com va defendre Camps en la seua declaració, era de caràcter privat.

També et pot interessar

stats