Susana Díaz defensa la seua gestió del PSOE andalús al Senat

La presidenta de la Junta d'Andalusia ha defensat el seu partit i la transparència de la seua gestió.

Susana Díaz ha comparegut hui al Senat
Susana Díaz ha comparegut hui al Senat / Europa Press

La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, ha defensat el seu partit durant l'interrogatori a què l’ha sotmesa el Partit Popular en la comissió de partits del Senat. La presidenta ha negat que hi haja cap investigació judicial per finançament il·legal del PSOE andalús i ha defensat la transparència de la seua gestió.

L'enfrontament dialèctic entre el portaveu del PP, Luis Aznar, i la presidenta andalusa han alentit i dificultat l'interrogatori. Com a conseqüència, dues hores després d'haver començat, Susana Díaz ha decidit no respondre en conjunt les preguntes del portaveu del PP.

Durant la compareixença, el senador popular ha tractat de relacionar la presidenta amb diferents causes judicials, com ara la de les seus compartides entre el PSOE i la UGT, o els ERO, el judici de les quals ja es troba en la recta final.

La presidenta ha explicat que mai no va donar subvencions "subjectes a cap investigació policial", i s'ha remés a les conclusions de la comissió del Parlament andalús quan va investigar el cas dels cursos de formació. També ha negat que tinguera responsabilitat en l'elecció de les seus on s'impartien els cursos de formació. El senador popular ha acusat la presidenta d'haver fer una telefonada per a "trencar papers" en relació amb el cas dels ERO, mentre que Díaz ha polemitzat amb el senador perquè l’afirmació era "molt greu", ja que l'acusava de "destruir proves".

També et pot interessar

stats