El Suprem torna al Congrés la decisió sobre els presos electes

La mesa haurà de resoldre si suspenen els quatre diputats.

La mesa del Congrés haurà de resoldre si suspenen els quatre diputats
La mesa del Congrés haurà de resoldre si suspenen els quatre diputats / Inma Mesa

El Tribunal Suprem ha tornat al Congrés la decisió sobre la possible suspensió dels quatre diputats electes que es troben en presó provisional pel referèndum de l'1 d'octubre. En la seua resolució, ha insistit que va informar el Congrés la setmana passada sobre la manera de procedir sobre aquests diputats i que correspon a la cambra baixa la decisió. 

En aquest sentit, la sala que jutja el 'procés' al Suprem ha respost a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, que en la seua resolució de la setmana passada ja havia assenyalat com s'havia de decidir sobre els diputats presos i que no remetrà cap informe sobre l'aplicació de l'article 384 bis de la Llei d'enjudiciament criminal, perquè és "inviable".

Batet ha convocat la mesa del Congrés a una reunió aquest dijous a les 12:30 hores. En la reunió, tots els grups podran expressar la seua posició sobre la situació dels diputats presos. La presidenta va sol·licitar dimecres al Tribunal Suprem, atesa la situació de presó preventiva de quatre membres de la cambra, que informara el Congrés “de les conseqüències de l’aplicació de la llei processal en la situació dels parlamentaris en les condicions de l’exercici del seu mandat”.

També et pot interessar

stats