El Suprem revisa els recursos contra la condemna a Urdangarín

El Suprem decidirà si manté, redueix, anul·la o endureix les condemnes del cas Nóos.

El Tribunal Suprem celebra dimecres a partir de les 10.15 hores la vista pública dels recursos presentats contra les condemnes que va imposar l´Audiència de Palma en el cas Nóos, entre les quals hi ha les de Iñaki Urdangarin. A més del marit de la infanta Cristina de Borbó, hi han presentat recurs la Fiscalia, l´advocacia de l´Estat, Diego Torres exsoci d´Urdangarín i Jaume Matas, expresident de les Illes Balears.

En la sentència del cas Nóos, l´Audiència va condemnar set del díhuit acusats. No obstant això, només tres d´ells van rebre penes que implicarien l´ingrés den la presó en el cas que el Suprem les conforme: Urdangarín fou condemnat a sis anys i tres mesos de presó; el seu exsoci, Torres, a huit anys i sis mesos i l´exministre i expresident Matas a tres anys i huit mesos.

Del resutat de la vista, que és pública, depén que els tres entren o no en presó. El fiscal, en el seu recurs, demana a la sala augmentar la pena d´Urdangarín a 10 anys de presó. L´advocacia de l´Estat sol·licita que incrementen en 10 mesos la pena al cunyat del rei Felip VI. L´exduc de Palma va ser condemnat per prevaricació, malversació, frau i tràfic d´influències.

En el cas d´una sentència desfavorable que encara tardarà setmanes a fer-se pública encara és possible recórrer, per exemple al Tribunal Constitucional, que podria, o no, suposar una suspensió temporal de condemna.

També et pot interessar

stats