El Suprem revisa les condemnes als líders de Gürtel, Bárcenas i el PP

L’Audiència Nacional va considerar al partit partícip a títol lucratiu en els primers anys de la xarxa corrupta de Correa.

Imatges d’arxiu de Correa, Bárcenas i Crespo
Imatges d’arxiu de Correa, Bárcenas i Crespo / Europa Press

El Tribunal Suprem revisa aquest dimarts els recursos interposats pels líders de la Gürtel, Francisco Correa i Pablo Crespo; l’extresorer Luis Bárcenas; i el PP contra la sentència dictada per l’Audiència Nacional el maig de 2018. 

 

Se’ls va condemnar per la primera època d’activitats de la xarxa corrupta, en la qual la formació política va ser considerada partícip a títol lucratiu. La resolució de l’Audiència Nacional també va definir la suposada comptabilitat opaca del PP com “una estructura financera i comptable paral·lela”.

 

La secció segona de la sala penal de l’Audiència Nacional va condemnar 29 dels 37 acusats en el judici, entre els el cap de la trama, Correa, a 51 anys i 11 mesos de presó, i qui va ser el seu número dos, Crespo, a 37 anys i mig de presó.

 

Quant a Bárcenas, en presó provisional, el van condemnar a 33 anys i 4 mesos, i a una multa de 44 milions d’euros. També es va considerar que el PP s’havia lucrat dels actes electorals de 2003 que van sufragar les empreses del grup Correa a Majadahonda i Pozuelo de Alarcón. 

 

Entre els absolts, figura el que fora responsable de la xarxa a València, Álvaro Pérez ‘El Bigotes’, que sí que està a la presó per condemnes en altres peces d’aquesta macrocausa.

 

Ara, els cinc magistrats del Suprem tenen sobre la taula la primera sentència que ha dictat l’Audiència Nacional sobre el cas Gürtel, una resolució de 1.687 folis. També els nombrosos recursos que, entre tots, sumen més de 400 al·legacions.

També et pot interessar

stats