El Suprem refusa apartar Marchena i la resta de magistrats del ‘procés’ recusats per les defenses

L’alt tribunal no veu imparcialitat i acaba amb l’últim intent dels exmandataris independentistes catalans d’apartar de la causa el president del tribunal.

El jutge Manuel Marchena en una imatge d'arxiu
El jutge Manuel Marchena en una imatge d'arxiu / Efe

El Tribunal Suprem ha rebutjat per unanimitat l’expedient de recusació presentat per huit dels processats en la causa per rebel·lió a Catalunya contra el president del tribunal que els ha de jutjar, Manuel Marchena, i la resta de membres d’aquest òrgan, als quals acusaven de falta d’imparcialitat.

L’alt tribunal no veu “taques” d’imparcialitat i tanca així l’últim intent dels exmandataris independentistes d’apartar de la causa Marchena. 

Unes acusacions que es van presentar després de la revelació del contingut d’un missatge que el portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, va remetre a un grup de xat en què afirmava que amb l’elecció de Marchena com a president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) permetria controlar “des de darrere” la sala que ha de jutjar el cas pel procés independentista a Catalunya.

El Suprem anul·la igualment l’intent del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, d’invalidar també la resta de magistrats designats per a jutjar aquest afer, que són Andrés Martínez Arrieta, Juan Ramón Berdugo Gómez de la Torre, Antonio del Moral García, Luciano Varela Castro, Andrés Palomo del Arco i Ana María Ferrer García.

També et pot interessar

stats