El Suprem rebutja ajornar el juí del 'procés' i manté la presó provisional per als presos

Les defenses dels acusats van denunciar un "tracte degradant" en els trasllats a les presons madrilenyes.

El Suprem rebutja ajornar el juí del \'procés\' i manté la presó provisional per als presos
El Suprem rebutja ajornar el juí del 'procés' i manté la presó provisional per als presos

El Tribunal Suprem ha rebutjat la petició de diverses defenses d'ajornar l'inici del juí del procés, que començarà el dia 12 de febrer, i de posar en llibertat als acusats a la presó provisional després de les denúncies de "tracte degradant" en els trasllats a les presons madrilenyes.

En un acte, la sala que enjudiciarà els fets desestima les sol·licituds de les defenses d'Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart per a acordar un ajornament de tres setmanes en al·legar que necessitaven tindre accés a la prova documental.

Però el Suprem ha recordat a les defenses que, "la prova documental, a diferència del que expressen els escrits de les defenses, es practica en el plenari, no s'anticipa al plenari".

Sobre la vulneració dels drets dels acusats, el tribunal ha recordat que el Ministeri de l'Interior ja està depurant les possibles responsabilitats derivades de l’ocorregut i que és en aquest àmbit on han de formular-se les al·legacions pertinents.

També et pot interessar

stats