El Suprem manté la suspensió a Junqueras com a eurodiputat

Desestima la petició del líder d'ERC sense valorar el fons de la resolució de la Junta Electoral, que estudiarà pròximament.

Oriol Junqueras en una imatge d'arxiu
Oriol Junqueras en una imatge d'arxiu

El Tribunal Suprem ha rebutjat novament suspendre l’acord de la Junta Electoral Central (JEC) que el passat 3 de gener va confirmar la pèrdua de la condició d’eurodiputat de l’exvicepresident de la Generalitat de Catalunya Oriol Junqueras, arran de la condemna a 13 anys d’inhabilitació i presó que té per delictes de sedició i malversació en el juí pel procés independentista.

El Suprem desestima la suspensió cautelar que sol·licitava el líder d'ERC,sense entrar a valorar el fons de la resolució de la JEC i “sense prejutjar en absolut” la decisió que l’alt tribunal puga prendre en el futur quan estudie el fons del recurs de Junqueras. L’alt tribunal va prendre la mateixa decisió a principis de gener, en aquest cas en la fase de les mesures cautelaríssimes, en la qual no es necessita escoltar la resta de parts.

Com ja va fer llavors, la sala torna a negar que la seua decisió vulnere el dret de la Unió Europea, plasmat en la sentència del Tribunal de Justícia de la UE, que indicava que l'exvicepresident degué gaudir d'immunitat des que va ser proclamat eurodiputat, el 13 de juny.

El passat 10 de gener el Parlament Europeu va deixar de reconéixer la condició d'eurodiputat de Junqueras, assumint la decisió del Suprem. Tanmateix l'europarlament entén que Junqueras sí que va tindre condició d’eurodiputat entre el 2 de juliol, dia de constitució de la cambra, i el 3 de gener, data de la suspensió de la Junta Electoral.

També et pot interessar

stats