El Suprem manté l'orde de retirar els símbols independentistes

L'alt tribunal rebutja el recurs de Torra contra la Junta Electoral que l'instava a llevar els llaços grocs i les estelades.

Façana del Palau de la Generalitat de Catalunya
Façana del Palau de la Generalitat de Catalunya / Alejandro García

El Tribunal Suprem ha rebutjat suspendre l'acord de la Junta Electoral Central de retirar el símbols independentistes dels edificis públics autonòmics, tal com sol·licitava el president de la Generalitat, Quim Torra, que havia recorregut contra la decisió de l'organisme electoral que l'instava a retirar els llaços grocs i les estelades.

Torra va reaccionar a l'orde i va retirar els símbols, tot i que ho va fer fora del termini establit. Per això, la fiscalia va iniciar divendres el procediment per a una possible inhabilitació del president català per demorar-se a l'hora d'acatar la resolució de la Junta Electoral. 

Paral·lelament, el dirigent català ha iniciat la seua ofensiva judicial, i el recurs davant del Suprem és la primera part. D'altra banda, ha anunciat que presentarà una querella per prevaricació contra la Junta Electoral, que podria arribar aquesta mateixa setmana.

També et pot interessar

stats