El Suprem manté la inhabilitació a Quim Torra per unanimitat

No té en compte el criteri de la Fiscalia, que es va mostrar a favor de paralitzar l'execució de l'acord de la Junta Electoral.

Quim Torra, en una imatge d'arxiu
Quim Torra, en una imatge d'arxiu / Alejandro García (Efe)

El Tribunal Suprem ha decidit mantindre, per unanimitat, la inhabilitació com a diputat del president de la Generalitat  de Catalunya, Quim Torra. Així, ha rebutjat la mesura cautelar presentada per la defensa del president contra l'acord de la Junta Electoral Central que el va declarar inelegible per a càrrec públic i incompatible per a exercir com a diputat en la cambra autonòmica. No obstant això, encara queda pendent la resolució sobre el fons de l’assumpte.

El fet ha suscitat un intens debat entre els cinc magistrats, que finalment assenyalen en la resolució que no veuen assumible la pretensió de Torra, que va demanar suspendre la decisió de la JEC per considerar que aquest òrgan electoral, de caràcter administratiu, manca de competència per a inhabilitar-lo.

Així, la sala contenciosa administrativa de l'Alt Tribunal no ha tingut en compte el criteri de la Fiscalia, que es va mostrar a favor de paralitzar l'execució de l'acord de la Junta Electoral fins que hi haguera un pronunciament sobre el fons de l'assumpte.

També et pot interessar

stats