El Suprem denega que Jordi Sànchez isca de la presó per a la ronda de consultes amb Felip VI

L’alt tribunal considera que és “perfectament substituïble” per un altre company de partit.

Jordi Sánchez (a la dreta de la imatge) acompanyat dels també diputats en presó Josep Rull  i Jordi Turull
Jordi Sánchez (a la dreta de la imatge) acompanyat dels també diputats en presó Josep Rull i Jordi Turull / Efe.

El Tribunal Suprem ha desestimat el permís sol·licitat pel cap de llista de Junts per Catalunya al Congrés, Jordi Sànchez, d’eixir de la presó de Soto del Real (Madrid) per a poder mantindre una reunió al palau de La Zarzuela amb el rei Felip VI durant la ronda de consultes prèvies a la formació del govern espanyol.

La sala que jutja el cas del 'procés' independentista en el Suprem entén que el seu cas no encaixa en l'article 47.1 de la Llei orgànica general penitenciària que preveu la concessió de permisos extraordinaris de presó, i afig que en la ronda de consultes Sànchez és "perfectament substituïble" per qualsevol altre membre de la seua candidatura política. 

La defensa de Jordi Sànchez va fonamentar la petició en el que disposa l'article 47.1 de la Llei orgànica general penitenciària, que preveu la concessió de permisos extraordinaris en cas de "defunció o malaltia greu" d'un familiar o si s'hi donen "importants i comprovats motius".

Malgrat que no ha evitat pronunciar-se sobre el fons de la petició, el tribunal del procés indica que la defensa de Sànchez ha incorregut en un defecte de forma que per si sol justificaria que es rebutjara perquè degué dirigir la sol·licitud en primer terme a Institucions Penitenciàries per a la tramitació prèvia d'un expedient administratiu.

Tot i això, ha donat aquesta resposta a Sànchez per la necessitat d'"una ràpida resposta motivada que rebutge les incerteses" en la seua sol·licitud, que "fa aconsellable no retrotraure les actuacions per a la correcta formalització de l'expedient".

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, va assenyalar dijous passat que només poden acudir a la ronda de consultes les persones que "estiguen materialment en condicions de poder assistir-hi", una situació en què sembla que no es troba Sànchez i així ho van transmetre els serveis jurídics de la cambra al Grup de  JxCat.

També et pot interessar

stats