El Suprem confirma la seua competència per a jutjar el ‘procés’ de Catalunya

El Tribunal Suprem jutjarà els 12 exmandataris mentre que els altres 6 acusats seran jutjats pel TSJC.

Vista general de la Sala de Plens del Tribunal Suprem
Vista general de la Sala de Plens del Tribunal Suprem / Ballesteros (Efe)

El Tribunal Suprem ha confirmat la seua competència per a enjudiciar el ‘procés’ independentista a Catalunya, però ha alçat del banc sis dels acusats, cinc d'ells membres de la mesa del Parlament i una exdiputada de la CUP que havia sigut processada tan sols pel delicte de desobediència. Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet, Joan Josep Nuet i Mireia Boya seran jutjats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), segons han informat a Europa Press fonts de l'alt tribunal. La Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat han demanat per a ells una pena de multa.

D'aquesta manera, el Suprem estima parcialment les al·legacions plantejades per les defenses de l'exvicepresident Oriol Junqueras i 17 processats més pel jutge Pablo Llarena que havien reclamat que el seu cas passara a mans del TSJC. En el banc dels acusats quedaran 12 exmandataris, acusats tots ells de rebel·lió i malversació de fons públics. 

Per tant, l'alt tribunal jutjarà l'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya,  Oriol Junqueras, huit exconsellers (Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquin Forn, Dolors Bassa, Meritxell Borrás, Carles Mundó i Santiago Vila), a l'expresidenta de la Mesa del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, l'exlíder d'ACN Jordi Sánchez i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. 

La sala, que començarà a jutjar aquest assumpte en les pròximes setmanes, ho justifica en una resolució que ha fet pública aquest dijous en què admet parcialment els plantejaments expressats pels advocats en la vista celebrada el passat 18 de desembre.

També et pot interessar

stats