El Suprem confirma que el PP es va lucrar amb Gürtel

La sala penal confirma les penes que va imposar el maig de 2018 l'Audiència Nacional, amb lleugers ajustos.

D'esquerra a dreta els membres de la trama Gürtel Pablo Crespo i Francisco Correa
D'esquerra a dreta els membres de la trama Gürtel Pablo Crespo i Francisco Correa / Efe

El Tribunal Suprem ha confirmat aquest dimecres la sentència que va dictar al maig 2018 l'Audiència Nacional sobre la primera època d'activitats de la trama Gürtel (anys 1999-2005), en la qual considerava el PP partícip a títol lucratiu de les activitats de la xarxa liderada per Francisco Correa. La resolució suposa rebutjar majoritàriament els més de 400 motius que van exposar en els 42 recursos els condemnats -tant persones físiques com jurídiques-- i la Fiscalia.

La sala del Suprem ratifica en la sentència, amb lleugers ajustos, les condemnes de presó per a 29 acusats que va fixar l'Audiència Nacional, i la responsabilitat civil a títol lucratiu del PP, i l'exministra Ana Mato i 11 dels acusats, són condemnats a més de 12 anys de presó.

L'Audiència Nacional va dictar sentència el 17 de maig de 2018 en la qual va afirmar que en el judici, que es va celebrar durant poc més d’un any, va quedar acreditat que entre 1999 i 2005 (primera època de Gürtel) es va teixir entre el grup de Correa i el PP una estructura de col·laboració estable i consistent.

Una xarxa que suposava la prestació de múltiples i continus serveis relatius a viatges i organització d'esdeveniments, dins de la normal activitat d'aquest partit polític en les comunitats de Madrid i Castella i Lleó, l'ajuntament de la capital i dels municipis madrilenys de Majadahonda i Pozuelo de Alarcón i en la localitat malaguenya d'Estepona.

També et pot interessar

stats